Energielabel Tilburg

Voor de meeste woningen, appartementen en bedrijfspanden in Tilburg is het energielabel verplicht bij zowel verkoop als verhuur. Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt (de energieprestatie). Woningen met een A++++-label zijn het energiezuinigst. De minst zuinige woningen hebben een G-label.

Er zijn uitzonderingen op de verplichting. Zo is een energielabel bij de verkoop van monumenten niet verplicht.

Ons team van gecertificeerde adviseurs staat voor je klaar om je hier te voorzien van deskundig advies op het gebied van het energielabel en verduurzaming.

energielabel Tilburg

Potentiële kopers of huurders kunnen aan de hand van het energielabel zien hoe energiezuinig een woning in Tilburg is. Dit kan invloed hebben op de beslissing om een woning al dan niet te kopen of te huren, omdat een energiezuinige woning lagere energiekosten met zich meebrengt en beter voor het milieu is.

Utiliteitsgebouwen

De energielabeleisen gelden ook voor utiliteitsgebouwen, zoals:

  • kantoren
  • winkels
  • bedrijfspanden
  • onderwijsgebouwen, kinderopvang
  • vergadercentra
  • gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen, verzorgingshuizen
  • cafe’s, hotels en restaurants.

Bij de verkoop, verhuur of oplevering van deze gebouwen is het verplicht om een energielabel te hebben. Maar bij kantoren gelden nog aanvullende eisen. Zo is sinds 1 januari 2023 energielabel C verplicht voor kantoren groter dan 100 m2. Deze regel is behoorlijk streng. Want als een kantoor er niet aan voldoet mag het pand niet meer als kantoor gebruikt worden.

Het energielabel biedt inzicht in de energieprestaties van het gebouw en kan zowel eigenaren als gebruikers helpen bij het nemen van beslissingen over energiebesparende maatregelen en het verminderen van operationele kosten.

Waarde van het pand

Voor zowel woningen als zakelijke gebouwen is het belangrijk om te beseffen dat een beter energielabel niet alleen bijdraagt aan energiebesparing en duurzaamheid, maar ook de waarde van het pand kan verhogen. Een energiezuinig gebouw heeft een positieve uitstraling en wordt steeds aantrekkelijker voor potentiële kopers of huurders.

Energielabel aanvragen in Tilburg

Het verkrijgen van een energielabel voor zowel woningen als zakelijke gebouwen in Tilburg vereist de expertise van een gecertificeerde adviseur. Onze professionals voeren een gedetailleerde inspectie uit, beoordelen de energieprestatie van het gebouw en geven aanbevelingen voor mogelijke verbeteringen. Door deze aanbevelingen op te volgen, kunnen woningeigenaren en bedrijfseigenaren de energie-efficiëntie van hun gebouwen verhogen.

Energielabel offerte aanvragen

 

Bij verkoop, verhuur of oplevering van woningen en utiliteitsgebouwen is een geldig energielabel verplicht. Het energielabel toont aan hoe energiezuinig uw woning of utiliteitspand is. Het energielabel kunt u op laten stellen door een van onze gecertificeerde adviseurs. Voer hier uw adresgegevens in en wij nemen binnen één dag contact met u op.