Energielabel nodig voor uw woning of bedrijfspand?

Vraag hier direct een offerte aan

energielabel Tilburg

Over Arec 2 Green

 

Arec 2 Green is dé specialist als het gaat om energielabels. Vanuit onze jarenlange ervaring én alliantie met de Arec ingenieursbureaus is geen vraagstuk te complex. Ons team van gecertificeerde adviseurs staat voor je klaar om je hier volledig te ontzorgen en waar nodig te voorzien van deskundig advies op het gebied van verduurzaming.

Wij onderscheiding ons verder door onze scherpe prijs, persoonlijke benadering, goede communicatie en snelle handelen maar wij gaan vooral voor een kwalitatief en betrouwbaar energielabel.

Onze adviseurs stellen zich graag voor, klik hier en maak kennis met ons team.

Arec 2 Green

J.F. Vlekkeweg 10-08
5026 RJ Tilburg
KVK-nummer 67534414

info@arec.nl
013 - 534 83 44

Energielabel offerte aanvragen

 

Bij verkoop, verhuur of oplevering van woningen en utiliteitsgebouwen is een geldig energielabel verplicht. Het energielabel toont aan hoe energiezuinig uw woning of utiliteitspand is. Het energielabel kunt u op laten stellen door een van onze gecertificeerde adviseurs. Voer hier uw adresgegevens in en wij nemen binnen één dag contact met u op.

 

Energielabel Woningen & Utiliteit

Bij verkoop, verhuur of oplevering van woningen en utiliteitsgebouwen is een geldig energielabel verplicht. Het energielabel toont aan hoe energiezuinig je woning of utiliteitspand is. Hierbij wordt gekeken naar de isolatie van het pand en de installaties die nodig zijn voor verwarming, koeling, warm water en ventilatie. Ook maakt het energielabel duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn.

De labelklassen lopen van A++++ t/m G, dus van weinig naar veel besparingsmogelijkheden. Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig, let dus op de verloopdatum van het energielabel!

Quickscan Verduurzaming

Wist je dat een energielabel ook het perfecte uitgangspunt is om te verduurzamen? Met onze kennis en ervaring brengen wij eenvoudig in kaart waar de mogelijkheden liggen om  bedrijfspanden of woningen te verduurzamen.

Quickscan Verduurzaming is een verdieping van het energielabel, waarbij inzicht wordt verkregen in de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen, de kosten, de baten, de terugverdientijden en de CO2-reductie. En natuurlijk  de nieuwe score van het energielabel dat – na toepassing van de maatregelen – wordt verkregen. Afhankelijk van het ambitieniveau tot verduurzaming, kan in overleg verschillende scenario’s uitgewerkt worden van voorgestelde maatregelen. Neem contact met ons om op de mogelijkheden te bespreken.

indicatieve verbetermaatregelen

Label C verplichting kantoren

Per 1 januari 2023 moet elk kantoor groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een Energie-Index van 1,3 of beter. Voldoet het pand dan niet aan de eisen, dan mag het kantoor per 1 januari 2023 niet meer gebruikt worden. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012. Het bevoegd gezag treedt als handhaver op bij overtreding van de Energielabel C-verplichting. Het bevoegd gezag is meestal de gemeente waar het kantoorgebouw is gevestigd. De verplichting geldt niet als:

  • de kantoorruimte wordt gebruikt als nevenfunctie;
  • de oppervlakte van de kantoorruimte <50% is van de totale oppervlakte van het gebouw;
  • het gaat om monumenten (Rijk/provincie/gemeente), met uitzondering van beschermde stads- en dorpsgezichten;
  • het gaat om panden die binnen 2 jaar worden gesloopt, getransformeerd, of onteigend.

Voor meer informatie zie de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Meer dan verduurzaming

Arec 2 Green is een alliantie van samenwerkende ingenieursbureaus met grote expertise op het gebied van realiseren, verduurzamen, energetisch verbeteren en onderhouden van gebouwen. Met meer dan 35 jaar ervaring staat Arec voor u klaar.